Post - 19/10/2023

Duurzame Beker Alternatieven

1 januari 2024, Circular&Co, Duurzaam, Duurzame bekers, Groen, Lucky Cup, NICI Green Cups, Re-Use, Reduce, Single Use Plastics, SUP, To-Go

image

Duurzame Alternatieven voor kartonnen bekers bij Nici Koffie & Automaten

Als onderdeel van de SUP wetgeving koffiebekers is het vanaf 2024 niet meer toegestaan wegwerp bekers te gebruiken. De regels hiervoor verschillen echter wel als je het hebt over deze bekers ter plaatse gebruiken of bij afhaalmaaltijden. Wanneer je namelijk ergens ter plaatse, zoals op werk bijvoorbeeld, koffie wilt drinken, moet je vanaf januari 2024 een herbruikbare koffiemok gebruiken. Een uitzondering op deze regel geldt voor de zorginstellingen, aangezien hier vaak te weinig tijd is en kartonnen koffiebekers hier praktischer zijn.

Wat betekent de SUP wetgeving voor bedrijven?

In sommige gevallen worden plastic wegwerpbekers en/of plastic maaltijdverpakkingen wel nog toegestaan bij bedrijven. Dit is echter alleen als het echt nodig is en komt ook met voorwaarden natuurlijk. Deze bedrijven moeten namelijk 75% tot 90% van die plastic producten weer inzamelen van de medewerkers, zodat deze op een hoog niveau gerecycled kunnen worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een retoursysteem waarmee het bedrijf ze zal inzamelen. Op deze manier kan het plastic opnieuw gebruikt worden en wordt het plastic afval nog steeds verminderd. Echter in de beslisboom van Rijksoverheid “Hoe kies ik een duurzame koffiebeker” (Zie bijlage) staat dat er geen enkele Nederlandse koffiebeker voldoet aan de voorwaarden.

Vanaf 1 januari 2024 geldt er dus een verbod op het gebruik van wegwerpbekers voor eenmalig gebruik. Iedereen dient gebruik te maken van een herbruikbaar alternatief. Dus ook uw bedrijf.

Waarom deze regelgeving?
Een deel van de wegwerpbekers die dagelijks wordt gebruikt belandt vaak als zwerfafval op straat, in de natuur en in ons water.

Gelukkig hebben we bij Nici Koffie een duurzaam alternatief voor iedere organisatie zoals onder andere educatie, zorg, industrie, kantoor/ overheid en mkb. Wij lopen hierin voor op de markt!

Ook bieden we naast de duurzame alternatieven ondersteunde diensten aan zoals een reinigingsservice, mini pantry vaatwasser en gewone vaatwasser maar ook een beker re-use systeem waarbij we bij het einde van de levensduur de bekers innemen en weer nieuwe producten van maken.

Wat zijn de duurzame alternatieven voor de kartonnen koffiebekers?

NICI heeft verschillende herbruikbare oplossingen in haar assortiment, waaronder de NICI Green Cup. Dit is een herbruikbare beker gemaakt van PP Co-Polymer en speciaal ontworpen voor een optimale koffie- en theebeleving. Daarnaast kan u kiezen uit de opties porselein, Circular&Co (Bring your own) en de Lucky cup.

Wanneer u geïntereseerd ben in meer informatie over de duurzame beker alternatieven kunt u contact met ons opnemen.

Dit kan door te mailen naar info@nicikoffie.nl of te bellen naar 0485-453828